StoryEditor
ruski igrači

Mehmedović (SDA): Osovina Berlin – Moskva - EU se ruši u Bosni i na Schmidtu, Juratović je "ruski dron"

Piše desk  /  14.02.2023., 19:55h

Izjave za BHRT osvjedočenog hrvatskog lobiste Josipa Juratovića kriju opasnu zamjenu teza i predstavljaju žestoku manipulaciju kako bi se proputinovska arhitektura sakrila u Bosni. Arhitektura osovine Berlin – Moskva - EU se ruši u Bosni i na Schmidtu, stoji u priopćenju SDA-ovg zastupnika u Parlamentu BiH Šemsudina Mehmedovića.

Juratović je pokušao omalovažiti i umanjiti snažne i teške kritike koje su upućene Schmidtu na saslušanjima pred parlamentarcima u Britaniji i EU te diskvalificirati teške optužbe grupe njemačkih diplomata i bivših zaposlenika OHR-a iznesene u pismu Bundestagu.

U BiH se vodi paralelni rat Rusije protiv Ukrajine. Ovdje se to radi političkim sredstvima.

Ovo je bio napad na Bosnu ruskih dronova tipa Juratović. Podržavam uvrštenje Juratovićevih izjava na BHRT na Mapu proruskih poteza na Balkanu.

Pogodovanje Zagrebu i Beogradu da ostvaraju svoje ciljeve u Bosni je pogodovanje Putinu da ostvaruje svoje ciljeve u Ukrajini. Juratović pogoduje tim ciljevima.

Svijet mora znati istinu: ovdje dvije Rusije, Hrvatska rusija i Srbijanska rusija stvaraju svoje proruske oblasti i djeluju po principima ruskog sveta.

Dio ruskog sveta na Balkanu je i hrvatski lobista Juratović koji se otvoreno stavio na stranu hegemonističke proruske i proputinovske politike vlade Andreja Plenkovića . Njegov je cilj maskirati proruske igrače na Balkanu. A cilj je predati Bosnu pod indirektnu upravu Putinovim igračima na Balkanu, Hrvatskoj i Srbiji.

Podsjećam na ono što je oko saslušanja Schmidta rekao Kurt Bassuener, suosnivač i viši suradnik Vijeća za politiku demokratizacije koji je također konstatirao da međunarodna zajednice duže vrijeme vodi "zombi" politiku prema Bosni i Hercegovini, očekujući da se nešto promjeni iako imaju isti pristup. Kazao je i kako se BiH tretira kao kondominij između Srbije i Hrvatske, nešto što je zapravo bila ideja nacionalista tijekom devedesetih, te da je opstanak BiH jedino moguć pod mentorstvom susjeda. 

Bassuener je dodao kako su pravi razlozi za nametanje novog izbornog zakona bili pokušaji da se "smekša" HDZ BiH koji je blokirao formiranje vlade FBiH u protekle četiri godine. Okarakterizirao je to kao "Dajmo im što žele pa će možda biti otvoreni za suradnju".

CITAT - JURATOVIĆ; Niz kritika na Schmidtov račun u pismu upućenom Komitetu za vanjske poslove Bundestagu. Od toga da radi u interesu susjednih zemalja do optužbi za pristranost i trajno urušavanje mirovnog procesa. "Treba to s oprezom promatrati, mi takva pisma dobivamo svakodnevno, ja osobno kao zastupnik isto uzimam svakog za ozbiljno pošto smo reprezentanti ali težinu tog mišljenja i akcionizma ja ne bih preuveličao“, poručio je zastupnik u Bundestagu Josip Juratović. "Što se tiče Vlade Njemačke, Europske unije, što se tiče Sattlera s kojim sam lično razgovarao i Ujedinjenih nacija, svi stoje uz Christiana Schmidta, osim onih struktura koje služe Rusima“, kazao je za BHRT Juratović.

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 09:13