StoryEditor
zastupnik sda

Mehmedović: Neka Orban u BiH dođe preko Srebrenice i spasi ugled Mađarske

Piše desk  /  26.12.2021., 09:41h
Šemsudin Mehmedović komentirao je najavljeni posjet mađarskog premijera Viktora Orbana Bosni i Hercegovini te ga pozvao da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici.

- Bio je u Banjoj Luci dajući lažnu sliku državnosti RS. Bio je s negatorom genocida. Ako će doći u posjet državi Bosni i Hercegovini, neka dođe preko Srebrenice i neka se pokloni žrtvama genocida. To je jedini način da spasimo dostojanstvo kao narod. Pozivam ga da se pokloni žrtvama genocida u Srebrenici i da vidi da sigurnosni problem EU nisu dva milijuna muslimana BiH, već to predstavljaju fašističke i genocidne ideje i velikodržavni projekti koji se jedino mogu ostvariti fašizmom, zločinima, etničkim čišćenjem i genocidom - napisao je Mehmedović.

- Pozivam Orbana da spasi ugled Mađarske i da svoju zemlju ne svrstava na stranu onih koji su počinili novi genocid u Europi 50 godina nakon Drugog svjetskog rata. Izbor je jednostavan: Ili ćete položiti cvijeće pred mural Ratka Mladića ili pred žrtvama genocida. A morate izabrati! Ili ste na strani istine ili držite stranu lažima, dodao je Mehmedović.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:59