StoryEditor
nadrealna objava

Mehmedović: Ne smijemo pristati na ono što je u Daytonu. Ne radi se o izbornom zakonu, nego o zakonu o proglašenju smrti BiH

Piše desk  /  15.03.2022., 14:10h
Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentu BiH, danas je na svom službenom Facebook profilu napisao da je "Dom naroda u službi Rusije, Srbije i Hrvatske".

Bizarnostima ovdje nije kraj.  Mehmedović poziva predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da na predstojećim pregovorima o izmjenama Izbornog zakona bude "ekstremno oprezan i da " dobro promisle što dogovaraju i potpisuju, nadležnost Doma naroda je ključna  - ne smijemo uraditi ono što je urađeno u Daytonu, ne smijemo pristati na ucjenu na kakvu smo pristali 1995., sada je isti trenutak i žele nas natjerati na izdaju."

Mehmedović poručuje Palmeru i Eichhorst pred njihov dolazak u BiH u vezi s nastavkom pregovora o izbornom zakonu: Ovdje se ne radi o izbornom zakonu - ovdje se radi o pisanju Zakona o proglašenju smrti BiH.

"Izborni zakon je smrt ili život za BiH - ako se pristane na ucjene koje su kombiniranim stilom izvodili međunarodni pregovarači u dogovoru sa Tuđmanom i Miloševićem od Vencea do Bilda, onda je jedina adresa popuštanje SDA", napisao je Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA.

Mehmedović je, podsjetimo, široj javnosti poznat kao omiljeni kum mudžahedina u BiH jer im je većini bio svjedok pred civilnim organima BiH nakon potpisivanja Daytona kad su sklapali brakove sa bh. državljankama čime im je omogućen nesmetan boravak i stjecanje državljanstva.

R.I. / Dnevnik.ba

15. travanj 2024 19:04