StoryEditor

Mehmedović: Bojim se mostarizacije BiH

Piše D  /  07.05.2020., 06:05h

Odluka Središnjeg izbornog povjerenstva (o raspisivanju izbora) je očekivana jer nisu mogli donijeti drugačiju odluku, kazao je danas za N1 Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Središnje izborno povjerenstvo donijelo danas je, podsjećamo, odluku o raspisivanju lokalnih izbora u BiH. Izbori će biti održani u nedjelju, 4. listopada 2020. godine, prenosi N1.

Mehmedović smatra da izbori trebaju biti održani zbog odgovornosti prema građanima Bosne i Hercegovine.

‘‘Što se tiče uvjeta u pogledu sredstava, mislim da nije realno da se usvoji proračun Bosne i Hercegovine jer je sjednica Zastupničkog doma zakazana za 15. svibnja, a proračun nije u dnevnom redu pa ostaje da Vijeće ministara svojim akrobacijama osigura sredstava za izbore. Nisu svi politički akteri iskreni u namjeri da se provedu izbori‘‘, ocijenio je Mehmedović i nastavio:

‘‘SNSD u RS želi izbore da time potopi opoziciju koja je i nejaka i rascjepkana, obzirom da je SNSD već uzeo Doboj, Bijeljinu i neku važne općine, izbori bi im bili čista formalnost. U Federaciji je nešto drugačije, sadašnjim koji su na vlasti odgovara status kvo jer nisu sigurni da će obnoviti izborni rezultat, a pojavit će se i novi čimbenici sa značajnim brojem glasova. Bojim se da će desiti mostarizacija možda čitave Bosne i Hercegovine i da će neki dovesti u pitanje same izbore, ali smatram da moramo biti odgovorni spram građana i da ćemo učiniti sve da do izbora dođe‘‘, poručio je Mehmedović za N1.

Izbori nisu raspisani za Gradsko vijeće Mostara, a prema riječima tajnika SIP-a BiH, to će biti učinjeno nakon što se steknu uvjeti. Pravo glasa ima 3.374.364 birača. U ovaj broj nisu uključeni birači iz Mostara.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:57