Article_Top_970x250

Mehmed Bradarić kandidat SDP-a za premijera ZDŽ

vlada ZDŽ

Mehmed Bradarić kandidat SDP-a za premijera ZDŽ

sij 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

U Zenici je jučer završena sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Zeničko-dobojske županije (ZDŽ), na kojoj je odlučeno da se za mandatara Vlade ZDŽ predloži Mehmed Bradarić iz Maglaja.

Ovu informaciju je za Dnevni avaz je potvrdio Senaid Begić, predsjednik Županijskog odbora SDP-a ZDŽ. 

"Drago mi je da je od 19 članova Predsjedništva 17 glasalo za. Osim toga smo dogovorili da općinske organizacije Tešanj, Zavidovići i Zenica ponude tri ministra za resorna ministarstva koja očekuje SDP u raspodjeli resora osim mjesta premijera. Kandidat Bradarić nije samo kandidat SDP-a nego Građanskog bloka" kaže Begić.

Ističe da će u ponedjeljak službeno podnijeti 21 potpis na protokol Skupštine Županije, na ruke predsjedavajućeg Ismeta Sarajlića (SBB).

"Očekujemo da budući mandatar do kraja mjeseca ponudi i sastav Vlade ZDŽ" zaključio je Begić, istaknuvši da je zadovoljan obavljenim poslom.

Mehmed Bradarić rođen je 1958. godine, završio je Strojarski fakultet. Osim profesorskog poziva, obnašao je niz funkcija u SDP-u, a od 2000. do 2003. godine bio načelnik općine Maglaj. Također je bio i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, a trenutno je direktor Komunalnog javnog društva Maglaj.

Dnevnik.ba

Tagovi: