StoryEditor
Bivši ruski predsjednik

Medvedev: "Ukrajina je kancerogena tvorevina. Ljudi će tamo birati između života u Rusiji ili smrti"

Piše desk  /  18.01.2024., 14:56h

Bivši ruski predsjednik i premijer Dmitrij Medvedev, rekao je da će uvijek postojati šansa za novi sukob između Rusije i Ukrajine, čak i nakon što trenutni rat završi.

U posljednje vrijeme često istupa na Telegramu s podosta žestokim izjavama, od prijetnji nuklearnim oružjem pa do prijetnji SAD-u ili zemljama EU-a. Ovaj put otišao je još korak dalje pa nazvao Ukrajinu “kancerogenom državom”, a njenim stanovnicima poručio da ili će odabrati Rusiju ili će umrijeti.

“Postojanje neovisne države na povijesno ruskim teritorijima bit će stalni razlog za nastavak borbenih akcija. Bez obzira tko je na čelu kancerogene tvorevine pod imenom Ukrajina, to neće imati utjecaj na legitimitet i pravnu održivost same “države”. Stoga će vjerojatnost za novi sukob trajati neodređeno vrijeme. Gotovo uvijek. Štoviše, postoji stopostotna šansa za novi sukob, bez obzira kakve sporazume Zapad potpiše s marionetskim režimom u Kijevu”, izjavio je Medvedev, prenosi Newsweek i dodao da prijetnja budućeg rata ne bi prestala ni kada bi Ukrajina ušla u Europsku uniju ili NATO.

Smatra da su Ukrajinci praktičan narod koji će shvatiti da je postojanje ukrajinske državnosti kobno za njih.

“Kada dođe do odabira između vječnog rata i neizbježne smrti i života, velika većina Ukrajinaca, s izuzetkom minimalnog broja promrzlih nacionalista, na kraju izabrati život”, rekao je i napomenuo da bi taj život izabrali bez obzira što bi potencijalno bili dio “veće verzije Rusije”.

Nije se zaustavio ni na svim tim izjavama u kojima omalovažava Ukrajince.

“Shvatit će da je život u velikoj zajedničkoj državi, koja im se sada baš i ne sviđa, bolji od smrti. Njihove smrti i smrti njihovih voljenih. Što prije Ukrajinci to shvate, to bolje.”

U međuvremenu je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ponovio kako ne samo da se neće predati Rusiji nego da neće pristati ni na mirovne pregovore koji uključuju dopuštanje Rusiji zadržati bilo koji dio ukrajinskog teritorija.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 06:46