StoryEditor
bivši ruski predsjednik

Medvedev: "Slanje više zaliha američkog oružja znači da će Ukrajina goriti"

Piše fena  /  04.02.2023., 12:24h

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev rekao je da će isporuka naprednijeg američkog naoružanja Ukrajini samo pokrenuti nove uzvratne udare Rusije.

- Svi dijelovi Ukrajine koji su pod vlašću Kijeva će goriti - citirala ga je novinarka Nadana Fridrikhson u pisanom intervjuu s njom.

Fridrikhson je pitala Medvedeva, koji je kao zamjenik predsjedavajućeg Vijeća sigurnosti postao jedna od najviše proratnih ličnosti Rusije od njene invazije na Ukrajinu, bi li upotreba oružja većeg dometa može natjerati Rusiju da pregovara s Kijevom, prenosi Reuters.

- Rezultat će biti upravo suprotan - odgovorio je Medvedev u komentarima koje je Fridrikhson objavila na svom Telegram kanalu.

- Samo moralne nakaze, kojih ima dovoljno i u Bijeloj kući i u Kapitolu, mogu na taj način pričati - kazao je on.

Pentagon je u petak priopćio da je nova raketa koja će udvostručiti domet ukrajinskog udara uključena u paket američke vojne pomoći od 2,175 milijardi dolara.

S obzirom na to da se 24. veljače približava prva godišnjica invazije, ruske snage nazadaju posljednjih osam mjeseci i ne kontroliraju u potpunosti nijednu od četiri ukrajinske pokrajine koje je Moskva jednostrano proglasila dijelom Rusije.

Dnevnik.ba

16. veljača 2024 03:04