StoryEditor
bivši ruski predsjednik

Medvedev: "Nedostaje nam projektila? Sanjare iz Kijeva je stvarnost razuvjerila i još uvijek se ne mogu oporaviti od šoka"

Piše desk  /  25.02.2023., 13:57h

Bivši ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je da tvornice za proizvodnju oružja rade danonoćno kako bi zadovoljile eksponencijalni porast potražnje. Na glasine da su ruskim snagama presušile zalihe oružje samo se nasmijao.

Zamjenik predsjednika Vijeća sigurnosti u razgovoru za mjesečnik National Defense rekao je da je Moskva proizvodnju u nekim tvornicama povećala za deset puta te da se temeljito proučava oružje koje Ukrajina ispaljuje na teritorij pod ruskom kontrolom. 

"Smiješno mi je slušati sanjare iz Kijeva..."

"Naš vojno-industrijski kompleks u stanju je proizvesti sve što je potrebno za odbijanje svake agresije. Nikakva velika pošiljka oružja sa Zapada ne može našim neprijateljima osigurati prednost na bojišnici", rekao je Medvedev.

"Smiješno mi je slušati sanjare iz Kijeva kako govore da nam je ponestalo projektila ili da smo zaustavili proizvodnju. Stvarnost ih je razuvjerila, oni se još uvijek ne mogu oporaviti od šoka", rekao je Medvedev.

"Ne samo da širimo proizvodnju, nego uvodimo najnovije tehnologije", poručuje Medvedev. Medvedev ističe da se obrambena industrija u potpunosti može nositi s povećanom ruskom potražnjom. "Naši inženjeri rade predano 24 sata, u tri smjene", kaže.

"Jako dobro smo proučili oružje neprijatelja. U našim pogonima demontirali smo ratne trofeje do zadnjeg vijka. Izvukli smo puno korisnih stvari za sebe. Iskustvo neprijatelja okrenuli smo u vlastitu korist", rekao je.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 22:25