StoryEditor
bivši ruski predsjednik

Medvedev: "Amerika i NATO su objavili rat Rusiji"

Piše desk  /  22.02.2023., 09:34h

Visoki ruski dužnosnici danas su nastavili optuživati SAD i Zapad za odluku ruskog predsjednika Vladimira Putina o suspenziji sporazuma o kontroli nuklearnog oružja Novi START. Odluku još treba potvrditi ruski parlament, ali nitko ne sumnja da će se to dogoditi.

Bivši ruski predsjednik i Putinov bliski saveznik Dmitrij Medvedev, koji je trenutno zamjenik predsjednika Sigurnosnog vijeća Rusije, kaže da se s tim potezom predugo čekalo jer su, kako tvrdi, SAD i NATO praktički objavili rat Rusiji.

"Ova odluka imat će golem odjek u svijetu"

"Bili smo prisiljeni na tu odluku ratom koji su našoj zemlji objavile Amerika i ostale članice NATO-a. Ta odluka imat će golem odjek u svijetu, a naročito u SAD-u", objavio je Medvedev na svom Telegram kanalu.

I šef ruske Dume, donjeg doma parlamenta, također je optužio SAD za rusku suspenziju sporazuma. "Amerika odbija postupati u skladu sa svojim obavezama, a odbila je i prijedloge naše zemlje o pitanjima globalne sigurnosti. Tako je uništila arhitekturu međunarodne stabilnosti", rekao je šef Dume Vjačeslav Volodin.

Dnevnik.ba

18. svibanj 2024 03:14