StoryEditor
Ministar branitelja RH

Medved: "SOA prije prosvjeda pratila skupine koje nasilno žele srušiti vlast"

Piše desk  /  17.09.2022., 15:34h

Ministar branitelja i potpredsjednik vlade Tomo Medved rekao je na obilježavanju 31. godišnjice Bitke za Vukovar da je Hrvatska sigurna zemlja. Govorio je i o "određenim skupinama" koje čine "protuzakonite radnje", slično kao i premijer Plenković prije par dana kada je komentirao prosvjed ispred HDZ-a.

"Krvlju je plaćena sloboda koju imamo i nećemo dozvoliti nikome da ugrožava sigurnost naših građana. Činjenica jest da sigurnosno-obavještajna zajednica bilježi postojanje određenih skupina u hrvatskom društvu koje je potrebno posebno pratiti i koje čine protuzakonite radnje i usmjeravaju svoje djelatnosti u svjetlu radikalizacije postupanja, a to smo imali priliku vidjeti prošle subote na prosvjedu ispred HDZ-a", rekao je Medved, prenosi HRT.

"Sigurnosno-obavještajna zajednica i prije ukazivala na određene radikalne skupine"

Medved je naveo da je sigurnosno-obavještajna zajednica dostavila temeljito izvješće državnom vrhu i nadležnom saborskom odboru te da je sada važno da saborski odmor to izvješće temeljito prouči. 

"Vlada ozbiljno shvaća sve elemente koji su sadržani u tom izvješću", kazao je Medved i pozvao sve da ne relativiziraju sadržaj tog izvješća te navedene elemente.

Medved je komentirao izjavu predsjednika Zorana Milanovića pa rekao da je i prije napada na Banske dvore, sigurnosno-obavještajna zajednica pratila i ukazivala na postojanje određenih radikalnih skupina kojima je cilj nasilno svrgavanje demokratski izabrane vlasti. 

"Sada opet imamo te pokazatelje i u skladu s nadležnostima državna tijela će postupati", rekao je ministar Medved te ponovio da je Hrvatska sigurna zemlja i da neće dopustiti nikome da ugrožava sigurnost njezinih građana, prenosi HRT.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 13:47