StoryEditor

Medved odgovorio na izjavu Ane Brnabić o "reviziji povijesti"

Piše D  /  09.09.2019., 12:09h

Tomo Medved, aktualni ministar branitelja u Vladi RH i umirovljeni brigadni general Hrvatske vojske, ocijenio je pokušaj ulaska 11 pripadnika Vojske Srbije u Hrvatsku kao "ružnu provokaciju Srbije na koju su hrvatske službe dobro reagirale".

"Radi se o ružnoj provokaciji od strane Srbije, o pokušaju provokacije Republike Hrvatske. Sve naše službe su dobro reagirale i spriječile su tu provokaciju", prenosi N1.

Ministar se osvrnuo i na komentar premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je kazala da se događa zastrašujuća revizija povijesti, rekavši kako Hrvatska naglašava istinu, a da je Srbija ta koja uporno pokušava ponoviti povijest.

"Ako govorimo o pokušaju revizije povijesti, Srbija to stalno pokušava činiti. Hrvatska naglašava istinu, povijest temeljenu na činjenicama, Hrvatska je branila domovinu i obranila ju je, od velikosrpske agresije. Danas smo članica Europske unije i NATO saveza, moderna zemlja, orijentirani smo ka gospodarskom razvitku i boljoj budućnosti, a Srbija ima unutarnjih problema i neka se njima bavi", piše N1.

Srbijanska premijerka Brnabić rekla je u nedjelju, podsjećamo, kako je u Hrvatskoj na djelu revizija povijesti koja je zastrašujuća za Srbiju, regiju i cijelu Europu, a najnoviju srbijansku provokaciju sa slanjem vojnika s odorama na obilježavanje jasenovačkih srpskih žrtava ocijenila je legitimnim ponašanjem.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 21:15