StoryEditor

Medved: Milanović ove obljetnice koristi za upućivanje poruka o podjeli društva

Piše D  /  01.05.2020., 10:05h

"1995. godine Hrvatska vojska i policija, dobro uvježbani i opremljeni, na osnovi zapovjedi predsjednika Tuđmana, započeli su operaciju Bljesak u kojoj je u manje od 32 sata oslobođena zapadna Slavonija, rekao je Medved.

U jednoj od najvećih pobjeda u Domovinskom ratu, u manje od 32 sata, sedam tisuća dvjesto hrvatskih vojnika i policajaca oslobodilo je oko 500 četvornih kilometara okupiranog teritorija zapadne Slavonije. Hrvatska se posebno prisjeća 51 poginulog i više od 160 ranjenih.

Medved je naglasio kako ovakve obljetnice donose velike emocije za branitelje.

Prisjetio se na to kako je u operaciji Bljesak srušen avion Rudolfa Perešina.

"Ova je Vlada svim svojim naporima uspjela vratiti zrakoplov s kojim je preletio iz bivše vojske u Austriju. Taj zrakoplov, kada je bio izložen ispred ministarstva obrane, posjetilo je 110 tisuća ljudi i to je pokazatelj koliko je narod senzibiliziran za ove iznimno važne uspomene", rekao je.

Medved je komentirao i incident u Okučanima

"Postupanje predsjednika u ovoj prigodi bilo je neprimjereno. Ministarstvo je sve detalje usklađivalo i koordiniralo s Uredom predsjednika, Ministarstvom obrane i Ministarstvom unutarnjih poslova, rekao je Medved i dodao kako se nije moglo utjecati na određene detalje koje je predsjednik Milanović našao kao sporne", rekao je.

Poduzeli smo sve kako bismo organiziranje 25. obljetnice obavili u skladu s mjerama koje su na snazi i na dostojanstven način, naglasio je.

"Postupanje predsjednika Milanovića ne može ni na koji način biti prihvatljivo i očito je da predsjednik ove obljetnice koristi za upućivanje poruka o podjeli društva, što smatram da nije dobro", rekao je Medved, donosi HRT.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:42