Article_Top_970x250

Međunarodni pomorski sindikati: "Nastavite potragu, nisu iskorištene sve mogućnosti"

ITF

Međunarodni pomorski sindikati: "Nastavite potragu, nisu iskorištene sve mogućnosti"

lis 16, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Facebook, maritimebulletin.net, N1

ITF je globalna sindikalna federacija koja se sastoji od 665 sindikata koji predstavljaju 147 zemalja u pomorskom, lučkom, cestovnom, željezničkom i zračnom prometu, a Nautilus International sindikalna je organizacija od 20 tisuća članova iz Nizozemske, Luksemburga i Velike Britanije.

Međunarodna federacija transportnih radnika (ITF) i Nautilus International pozvali su na nastavak potrage za sedam nestalih pomoraca broda Bourbon Rhodea koji je potonuo 26. rujna, javlja Morski.hr.

S obzirom na to da je vlasnik potonulog broda, kompanija Bourbon Offshore, izjavio da će operacije pretraživanja biti prilagođene “mobiliziranju svih plovila koja prolaze tim područjem radi provedbe pojačanog nadzora” što podrazumijeva da se aktivni napori pretraživanja zaustavljaju ili značajno smanjuju, ITF se odlučio pridružiti ukrajinskim i hrvatskim pomorskim sindikatima u zahtjevu da se potraga za nestalim pomorcima nastavi u punoj snazi.

Podsjetimo se, piše Morski.hr, kao rezultat dosadašnjih akcija spašavanja i potrage, pronađene su splavi s troje preživjelih članova posade, ali i tijela četvero poginulih pomoraca. Nakon 1. listopada, više nije pronađen ni jedan ozbiljan trag.

ITF smatra kako postoji mogućnost da su nestali pomorci još uvijek živi, odnosno da su neki od nestalih sedam članova posade uspjeli ući u čamac za spašavanje. Dodaje kako smatra da nisu iskorištene sve mogućnosti i da stoga zahtijeva da se potraga nastavi.

Dnevnik.ba