StoryEditor
najava

Međunarodni ljetni karneval Čapljina 12. i 13. kolovoza

Piše fena  /  08.08.2022., 19:05h

Ovogodišnji 23. Međunarodni ljetni karneval Čapljina 2022. najavljen za 12. i 13. kolovoza.

Dječji karneval će se održati u petak 12. kolovoza,  dok je međunarodna povorka tradicionalno u subotu, 13. kolovoza. Nakon povorke gradskim ulicama, predstavljanje grupa i zabavni program s koncertom je planiran na Trgu kralja Tomislava u Čapljini ispred gradske uprave.

Najavljeni sudionici ovogodišnjeg karnevala su grupe i predstavnici pojedinci iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije, Makedonije, Srbije, Slovenije i Crne Gore.  

Odbor Europske asocijacije karnevalskih gradova je odlučio da u Čapljinu na karneval službeno dođe predsjednik FECC-a Lars Algell iz Švedske, te njegov zamjenik Josip Silov i Branka Renko-Silov iz Rijeke.

Poznato je da je Čapljina jedini grad u BiH, koji predstavlja Bosnu i Hercegovinu u Europskoj asocijaciji karnevalskih gradova (FECC) više od 20 godina i nastoji održati postojeći kontinuitet održavanja manifestacije od 1998. godine, kad je primljena u članstvo u Strumici, Makedonija.

Tako je ova manifestacija postala prepoznatljiv turistički karneval, koji je već dugo ucrtan u turističku kartu važnih karnevalskih zbivanja Europe, priopćili su iz Turističke organizacije Čapljinka.

Dnevnik.ba

21. rujan 2022 23:14