StoryEditor

Međugorje: Otkazuju se dolasci talijanskih gostiju i hodočasnika

Piše D  /  25.02.2020., 11:02h

‘‘U ponedjeljak 2. ožijka trebao je početi Međunarodni seminar za organizatore hodočašća iz cijeloga svijeta, a najviše je trebalo njih iz Italije da doše. Taj seminar je Župni ured odgodio na neodređen vrijeme upravo iz preventivnih razloga‘‘, kazao je za Klix.ba voditelj tamošnje Turističke zajednice Željko Vasilj.

Po njegovim riječima u Međugorju trenutno boravi oko 60 turista iz Italije, ali kako naglašava oni nisu iz mjesta koja su pogođena koronavirusom.

‘‘Ima doduše oko 20 do 30 luksuznih automobila talijanskih registarskih oznaka, koje ne može nitko iskontrolirati od kuda su, ali vidimo ih po mjestu da se vozaju. Međutim, do sada nemam nikakvih problema osim što naši ljudi buduće grupe kontaktiraju i otkazuju im skori dolazak u Međugorje. Već je nekoliko pansiona i hotela to međusobno izdogovaralo, dok se situacija ne smiri‘‘, pojasnio je Vasilj za Klix.ba.

Ističe da je situacija trenutna takva kakva jeste i da se za daljnje korake čekaju instrukcije svih nivoa vlasti, posebno zdravstvene i epidemiološke službe iz Federacije BiH i HNŽ.

‘‘Za sada nema problema na terenu. Gosti koji su ovdje oni će sutra ili prekosutra nazad, hoće li netko u međuvremenu dolaziti, ne znamo, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati‘‘, kaže Vasilj.

U cijeloj priči kako naglašava sretna je okolnost da se sve ovo događa u vrijeme kad je u Međugorju ‘‘mrtva sezona‘‘ i kad praktično nema velikog broja gostiju.

‘‘Naši gosti tek za mjesec i pol do dva trebaju dolaziti masovnije u Međugorje, a nadam se da će se do tada i stvar po ovom pitanju smiriti, jer su najbrojniji gosti u Međugorju upravo Talijani.

Na godišnjoj razini, kako naglašava, Međugorje posjeti do pola milijuna turista iz Italije.

‘‘Oni su naši gosti od prvog dana, od kad je Međugorja, oni su bili uvijek broj jedan , najstariji, najbrojniji i najzahvalniji gosti u svakom pogledu‘‘, kazao nam je Vasilj.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:38