Article_Top_970x250

Međugorje nastaviti razvijati kako bi pružili što bolje uvjete hodočasnicima

hoser posjetio čitluk

Međugorje nastaviti razvijati kako bi pružili što bolje uvjete hodočasnicima

sij 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: FENA

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser posjetio je Općinu Čitluk te se susreo s općinskim načelnikom Marinom Radišićem.

Na sastanku je nadbiskup Hoser upoznao Radišića s ulogom apostolskog vizitatora koju mu je povjerio papa Franjo, iznio svoje dojmove o župi Međugorje, te govorio o plodovima Međugorja i planovima vezanim za izgradnju svetišta.

Načelnik Radišić svog je gosta upoznao s osnovnim karakteristikama općine Čitluk, a govoreći o aktivnostima jedinice lokalne samouprave, načelnik Radišić poseban naglasak stavio je na aktivnosti vezane za unaprjeđenje infrastrukture u župi Međugorje koju svake godine posjeti veliki broj hodočasnika.

Nadbiskup Hoser i načelnik Radišić, govoreći o planovima za buduće razdoblje, izrazili su spremnost na zajedničku suradnju kako bi se župa Međugorje nastavila razvijati na radost župljana koji u njoj žive, ali i kako bi župa Međugorje mogla pružiti što bolje uvjete hodočasnicima koji svakodnevno posjećuju tu župu, priopćeno je iz Općine Čitluk.

Dnevnik.ba