StoryEditor
humanost

Međugorje dočekalo izbjeglice iz Ukrajine: Pružili smo ljudima ono što im je u ovom trenutku potrebno

Piše Matias Zečević  /  02.03.2022., 19:47h
U Međugorju već nekoliko dana borave prognanici iz Ukrajine. Smješteni su u nekim od međugorskih pansiona, a ukupan broj koliko ih je tu našlo utočište, još uvijek nije poznat.

Vlasnik jednog od pansiona koji je pružio smještaj prognanicima, za Dnevnik.ba je rekao kako se kod njega trenutno nalazi 20 izbjeglica iz Ukrajine.

„Kod mene ih ima dvadeset. Sve su žene i djeca starosne dobi od dvije do 75 godina. Pružili smo im sve ono što im je u ovom trenutku potrebno.“

Na pitanje očekuje li da će ih još doći, vlasnik pansiona dao je potvrdan odgovor.

„Očekujem. Neki su nam se najavili, putuju prema Međugorju. Ovdje su dobro došli.“

Vlasnica pansiona, koja je također htjela ostati anonimna, kaže da još uvijek kod nje nitko nije došao ali da su vrata otvorena.

„Ovdje je Gospa došla i otvorila srca mnogima. Mi otvaramo svoja vrata ljudima u potrebi. To je najmanje što možemo učiniti“

Nažalost, mnoštvo televizijskih ekipa danas je uznemiravalo prognanike, pa su vlasnici pansiona zamolili da se uputi apel za razumijevanje.

„Ljudima treba mir. Molimo televizije da ih ne snimaju i ne prate u stopu. Dosta im je njihove muke.“

Predsjednik Mjesne zajednice Međugorje, Dragan Vasilj – Žigić, kaže kao trenutno traže način na koji će pomoći ugroženima.

„Razmatramo razne modele kako im pomoći. Još uvijek ne znamo koliko će ih točno doći.“

U razgovoru s mještanima ovog mjesta može se samo zaključiti da će vrlo rado primiti sve one koji se sklanjaju od ruske agresije na Ukrajinu. Svoja dobra djela ne žele javno isticati. Mole i vjeruju kako će sve ovo brzo završiti, a dok je stanje ovakvo spremni su pomoći.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 16:08