StoryEditor

Među migrantima ima i pripadnika radikalnih grupa

Piše D  /  18.08.2018., 01:08h

“Mi te osobe odvodimo u imigracioni centar u Lukavicu u Istočno Sarajevo i oni su tamo pod nadzorom s ograničenim kretanjem, bez mogućnosti kretanja,” rekao je Mektić, prenosi Glas srpske.

U Koordinacionom tijelu za praćenje ilegalnih migranata na teritoriji Republike Srpske, kažu da su, od osnivanja, uočili nekoliko izbjeglica za koje sumnjaju da mogu izazvati opasnost.

“Bilo je nekoliko ilegalnih migranata koji su po sebi imali tragove s ratišta. To su ljudi koji su evidentno aktivno sudjelovali na stranim ratištima. Znam da sto posto policija prati njihovo kretanje i oni u Republici Srpskoj ne mogu da ostvare bilo kakve ilegalne aktivnosti,” kaže Miloš Stevanović, član Koordinacionog tijela za praćenje ilegalnih migranata na teritoriji Republike Srpske.
 
Iz Službe za poslove sa strancima, u čijem je sastavu imigracioni centar Lukavica, danas priopćavaju da među evidentiranima nije bilo pristalica vehabijskih pokreta i radikalizovanih grupa, ali jeste počinitelja različitih kaznenih djela. Dušanka Majkić, predsjedavajuća Zajedničke komisije za obranu i sigurnost Parlamentarne skupštine BiH, se pita kakvih sve sigurnosno sumnjivih osoba ima među onima koji nisu registrovani. 

“Tu su, samo ponekog uspiju da odvedu u Imigracioni centar. Oni koji prolaze tko zna kuda i kakvim sve putevima, ne znamo tko su,” kaže Majkićeva.

Na području Republike Srpske evidentirano je oko dvije tisuće migranata, a na teritoriji BiH ukupno oko 10 tisuća.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 10:23