Article_Top_970x250

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

istraga

Među 39 žrtava pronađenih u kamionu u blizini Londona je 10 tinejdžera

stu 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Britanska policija priopćila je da je među 39 Vijetnamaca pronađenih mrtvih u kamionu hladnjači u jugoistočnoj Engleskoj 10 tinejdžera, među kojima su i dvojica 15-godišnjih dječaka.

Policija je objavila listu žrtava u jednom od najtežih slučajeva krijumčarenja ljudima u Britaniji, prenosi Fena.

- Ovo je nevjerojatno bitan proces i naši timovi naporno rade na donošenju odgovora zabrinutim obiteljima koje strahuju da bi njihovi najvoljeniji mogli biti među onima čije je putovanje tragično okončano na našim obalama - izjavio je pomoćnik načelnika policije Tim Smith.

- Naš prioritet je da identificiramo žrtve, da očuvamo dostojanstvo onih koji su preminuli i da podržimo obitelji i prijatelje žrtava - kazao je.

Britanske vlasti surađuju s vijetnamskom policijom i mrtvozornikom na identificiranju tijela koja su pronađena 23. listopada u kamionu hladnjači u industrijskom parku u engleskom gradu Graysu, u blizini Londona.

Policija je priopćila da su sve žrtve vijetnamski državljani. DNK uzorci uzeti su od obitelji u Vijetnamu koje sumnjaju da su članovi njihove rodbine koji se vode kao nestali mogli biti u tom kamionu, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba