StoryEditor

Međimurac pomogao da četiri sestre započnu novi život

Piše D  /  26.12.2019., 09:12h

‘‘Život četiri sestre Majhen iz ove priče nije mazio. Kada su bile male, napustila ih je majka, a potom su umrli i baka i tata. Ostale su same na svijetu, same i razdvojene po udomiteljskim obiteljima, čekajući dan kada će ponovno biti na okupu, na mjestu koje smatraju domom. No danas je dom trošna kuća, zapuštena i propala, a one nemaju novca za obnovu‘‘, rekao je Baksa u TV prilogu.

Međimurskoj javnosti poznatiji je kao poduzetnik i vlasnik tvrtke ‘Interkast‘ d.o.o. u Pribislavcu. Osim toga, u političkim vodama poznatiji je kao voditelj međimurskih reformista.

‘‘Kada su Mihaela, Klementina, Barbara i Lucija vidno sretne mogle reći ‘to je naša hiža i mi imamo svoj dom‘ ja sam tek tada ostao bez riječi. Ostale su od silnih emocija zapele u grlu".

‘‘Ne činim to zbog publiciteta, ali pristao sam izaći ovaj put u javnost jer mislim da će moj primjer potaknuti i neke druge da učine slično. Mišljenja sam da bi bilo više humanih akcija kada bi mediji iznosili više konkretnih primjera. Naime, mnogo je poduzetnika koji žele pomoći, ali ne znaju kako‘‘, rekao je Ivica.

‘‘Donirali smo različiti asortiman građevinskog materijala, a sve prema dogovoru sa Udrugom Zipka, koja je i začetnik projekta ‘Da kuća postane dom‘‘, rekao je Baksa za eMeđimurje

Navodi kako je pomaganje onima koji su u teškim situacijama dio njegovog načina života:

‘‘Na taj način se gradi pozitivna atmosfera i umnožava dobro. I, svakako, dobro se dobrim vraća. Dobro djelo je svako djelo, makar i najsitnije, kojim pomažemo nekome, darujemo, borimo se za pozitivne vrijednosti, nesebično poklanjajući svoje vrijeme i svoju ljubav drugima".

Ivica svake godine provodi akciju "Kuna po računu" kojom se donira jednoj od ustanova koja se bavi brigom za nemoćne osobe i djecu. Tvrdi kako su na njegovu plemenitost utjecali njegovi roditelji, majka Slavica i otac Ivan.

‘‘Oni su bili moj izvor podrške i stabilnosti te važna karika u razvoju od djetinjstva ispunjavajući me osjećajem sigurnosti i spokoja."

Na kraju je svim građanima citirao Marka Twaina:

 ‘‘Biti dobar je plemenito. Učiti druge da budu dobri je još plemenitije‘‘.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 06:22