Article_Top_970x250

MEDIJSKO SARAJEVO ŠIRI POLUINFORMACIJE Hrvatska navodno opet vrbuje vehabije?

montiranje afera

MEDIJSKO SARAJEVO ŠIRI POLUINFORMACIJE Hrvatska navodno opet vrbuje vehabije?

ožu 26, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Medijsko Sarajevo ne odustaje od navodne afere "SOA-vehabije" te je danas preko portala lista oslobođenje plasirana "neslužbena" informacija o tomu kako je tijekom dana SOA ponovno pokušala vrbovati bh. državljanina. Iz vijesti s Oslobođenja nije ništa jasno, osim da Sarajevo nastavlja svoju antihrvatsku propagandu. Zanimljivo je i da je vijest objavljena svega sat vremena nakon što je DF odlučio ući u "bošnjački blok" s SDA...

Prema neslužbenim informacijama Oslobođenja, hrvatska Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA) danas je ponovo pokušala vrbovati jednog državljanina BiH. Dogodilo se to, piše portal, na granici između BiH i Hrvatske. Osoba koju su pokušali vrbovati obratila se telefonskim putem Ambasadi BiH u Sloveniji, iz koje su za Oslobođenju potvrdili ovu informaciju.

- I mi imamo informaciju da je, zapravo, bio pokušaj vrbovanja, ali to je telefonska informacija. Sutra ćemo imati sastanak, najavio je otpravnik poslova ambasade BiH u Sloveniji Veljko Obrenović.

Također, potvrdili su da je problem prijavio državljanin BiH.

- Mi očekujemo njihov dolazak (op. a. sa svjedocima) u Ambasadu da daju pisanu izjavu. Čim utvrdimo identitet, tek onda možemo izaći sa više informacija, kazali su  iz Ambasade BiH u Sloveniji.

Dakle, nije jasno ni gdje ni koga ni zbog čega bi SOA vrbovala bh. državljane, a posebno nije jasno je li opet riječ o vehabijama, kako je to ranije kreativno iskonstruirao portal Zurnal.info niti imaju li ove dvije (dez)informacije ikakvu poveznicu.

Ono što jest poznato je da je ova vijest objavljena svega sat vremena nakon što je DF Željka Komšića odlučila stupiti u koaliciju s SDA, odnosno napustiti BH. blok i formirati "bošnjački blok" s SDA. Ta odluka je naišla na neodobravanje dijela SDA-u nesklone bošnjačke javnosti.

Dnevnik.ba