StoryEditor

Mediji: Izraelski brod u Arapskom moru pogođen iranskom raketom

Piše D  /  25.03.2021., 06:03h

Iran je ispalio raketu na teretni brod u izraelskom vlasništvu u Arapskom moru, izvijestio je Chanel 12 News, a prenosi list Harretz.

Brod je putovao iz Tanzanije u Indiju kad ga je pogodila raketa.

Brod u vlasništvu kompanije KST Management, kojom predsjedava Izraelac Udi Angel - nastavio je do svog odredišta usred štete koju je pretrpio. Glasnogovornica izraelskog Ministarstva vanjskih poslova rekla je da provjeravaju izvještaj.

Istraga Haaretza, objavljena prošlog petka, otkrila je da izvještaj Wall Street Journala od prije dva tjedna odražava samo dio široke slike izraelsko-iranskog pomorskog rata. U praksi se čini da je Izrael udario na nekoliko desetaka iranskih tankera za naftu, što je nanijelo Iranu kumulativnu štetu u milijardama dolara, usred velike stope uspjeha u ometanju brodarstva.

Prije dva tjedna, iranski brod-kontejner oštećen je u srijedu u "terorističkom" napadu na Mediteranu, rekao je glasnogovornik državne brodarske kompanije IRISL poluslužbenom Nournevsu.

Prošlog mjeseca brod u vlasništvu izraelske tvrtke MV HELIOS RAI pogođen je eksplozijom u Omanskom zaljevu. Izrael je procijenio da je eksplozija ciljani pokušaj Irana protiv broda u izraelskom vlasništvu. Iran je u to vrijeme negirao umiješanost.

"Oštro odbacujemo ovu optužbu", rekao je Sajed Katibzadeh, glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova u Teheranu.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:32