StoryEditor

Medicinski radnici u SBŽ održali polusatni štrajk

Piše D  /  30.05.2018., 03:05h

Predsjednik ogranka sindikata u Bolnici Travnik Ifet Halep kazao je Feni kako je štrajk održan u vrijeme pauze, tako da pacijenti nisu ispaštali.

Članovi Sindikata, koji okuplja uglavnom medicinske sestre i tehničare u SBŽ, ne pristaju na ponudu Vlade da cijena satnice rada bude uvećana s 2,31 na 2,40 marke, jer procjenjuju da bi im to donijelo minimalno povećanje plaće između 15 i 30 maraka.

Tu ponudu, također, smatraju diskriminatornom, s obzirom na to da bi ona ponovno obuhvatila i doktore medicine i stomatologije, okupljene u drugom sindikatu, kojima je Vlada krajem prošle godine uvećala i koeficijente za isplatu plaća.

– Mi ne pristajemo na ponuđeno povećanje satnice, nego tražimo povećanje koeficijenta, kako je to već urađeno za doktore medicine i stomatologije. Povećanje cijene satnice rada bi doktorima donijelo još jedno povećanje, a nama minimalne promjene plaće – kazao je Halep.

Kako je kazao, zahtjevi Sindikata su upućeni Vladi SBŽ, a do njenog očitovanja štrajk upozorenja nastavlja se svakodnevno, u vrijeme pauze, od 10 do 10.30 sati.

Iz Vlade SBŽ ranije su zauzeli stav da ne postoje financijski uvjeti za uvećanjem koeficijenata, a o novonastaloj situaciji i nastavku pregovora sa Sindikatom trebali bi se izjasniti na sutrašnjoj sjednici.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 16:59