StoryEditor

Mazalica: Izetbegovićeva izjava može se protumačiti kao poziv na ubojstvo Dodika

Piše D  /  21.02.2020., 08:02h

Mazalica je rekao da su Narodna skupština i političke stranke u Srpskoj jednoglasno stali iza Zaključaka koji traže odlazak stranih sudaca iz Ustavnog suda BiH.

– To su podržali i Hrvati u BiH. Velikobošnjačka hegemonistička politika Bakira Izetbegovića i SDA ostala je usamljena u BiH. To što im stranci pomažu u održavanju lažne slike o tome da u BiH vlada pravda i pravni sustav u kojem strani sudci oslučuju, daje mu za pravo da daje takve izjave – rekao je on i dodao da “ovo nije pravni poredak i da strani sudci u Ustavnom sudu nisu u skladu sa modernim europskim pravnim tekovinama”.

Kada je riječ o viskom predstavniku u BiH Valentinu Inzku i njegovim razgovorima s predstavnicima francuskog Ministarstva vanjskih poslova, Mazalica je rekao da Inzko prelazi preko činjenice da je u BiH godinama kršen pravi sustav nametanjem odluka i zakona od strane viskih predstavnika.

– Inzko je prešutio da BiH ne može ući u EU sa stranim sudcima u Ustavnom sudu i visokim predstavnikom – poručio je Mazalica.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 04:03