StoryEditor
zastupnik u nsrs-u

Mazalica: Ahmetović svojim ratnohuškačkim i kataklizmičnim izjavama širi paniku i strah

Piše desk  /  07.03.2022., 11:38h
Zastupnik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Srđan Mazalica izjavio je Srni da posebni izvjestitelj Bundestaga za Bosnu i Hercegovinu Adis Ahmetović širi strah, paniku i neizvjesnost među građanima i narodima u BiH.

- Nemam ništa protiv nijednog naroda i posebno nemam ništa protiv da BiH pomaže svatko tko to može i želi s ovih prostora. Ali jesam protiv toga da se njemački parlament miješa u unutarnja pitanja u BiH, da donosi odluke na bazi samo jednog, bošnjačkog viđenja stvari u BiH, a posebno sam protiv toga da njemački parlamentarci porijeklom s ovih prostora svojim ratnohuškačkim i kataklizmičnim izjavama šire paniku i strah, nanoseći ogromnu štetu političkoj stabilnosti i ekonomiji ove zemlje – istaknuo je Mazalica komentirajući Ahmetovićevu izjavu da, kako kaže, malo nedostaje da u BiH izbije novi rat te da se samo čeka prilika.

Mazalica kaže da bi parlamentarca Ahmetovića trebalo podsjetiti da rat u BiH nije izbio jer je netko izvana propustio priliku ovdje intervenirati, već zbog toga što njegov sunarodnjak Alija Izetbegović nije potpisao mirovni plan, a to jesu uradili Radovan Karadžić i Mate Boban.

Ocijenio je da bi bilo dobro kad bi njemački parlamentarci s više opreza spominjali i preporučivali dodatno razmještanje vojske u BiH, kao i davanje izjava koje ne doprinose stabilizaciji ovdašnjih političkih i ekonomskih prilika, budući da ova zemlja s Njemačkom ima prilično bolna, da ne kaže i tragična iskustva iz prošlosti.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:57