StoryEditor

May odbacila nagađanja o svojoj smjeni

Piše D  /  15.11.2018., 10:11h

Sporazum je težak kompromis no uvjerena sam kako smo na pravom putu, poručila je May. Pozvala je sve zastupnike Donjeg doma parlamenta da podupru sporazum na glasovanju 10. prosinca. 

Najsporniji je tzv. backstop - zaštitini mehanizam koji bi granicu Irske i Sjeverne Irske, inače dijela Velike Britanije, i nakon izlaska iz EU-a, trebao držati otvorenom. 

Današnja drama i kaos u parlamentu odrazio se i na britansku funtu koja je drastično oslabjela u odnosu na američki dolar.

Pljušte ostavke u vladi Therese May

Theresa May dobila je težak udarac kada je danas nekoliko ministara izašlo iz njezine vlade zbog nacrta sporazuma o Brexitu za koji pokušava dobiti potporu svoje stranke, parlamenta i zemlje.

Samo nešto više od 12 sati nakon što je May objavila da je njezina vlada pristala na sporazum, ostavke su podnijeli ministar za Brexit Dominic Raab, ministrica rada i mirovinskog sustava Esther McVey, ministar za Sjevernu Irsku Shailesh Vara i državna tajnica za Brexit Suella Braverman, izjavivši da ne mogu podržati dogovor o Brexitu.

"Sa žaljenjem moram reći da, nakon jučerašnjeg sastanka vlade o sporazumu o Brexitu, moram podnijeti ostavku", napisao je Raab na Twitteru.

Ostatak čitajte OVDJE

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 22:06