StoryEditor
IZBORNA REFORMA

Matthew Palmer više nije zadužen za reformu Izbornog zakona BiH

Piše desk  /  17.03.2022., 09:48h
Matthew Palmer više nije specijalni američki predstavnik zadužen za reformu Izbornog zakona BiH, prenosi Klix.ba.

Javnost bi uskoro trebala saznati tko će zamijeniti Palmera u toj ulozi, odnosno koji američki službenik će se pridružiti Angelini Eichhorst iz Europske unije u misiji izmjena Izbornog zakona BiH i približavanju stavova bh. političkih lidera.

Palmer je s europskom službenicom Angelinom Einchorst proteklih mjeseca radio s domaćim političarima na izmjenama izbornog zakonodavstva, ali nažalost bez ikakvog uspjeha. Usprkos velikom optimizmu, stranci nisu uspjeli pomoći bh. političarima da postignu bilo kakav kompromis i dogovor.

Američki službenik je svojevremeno optuživan da u procesu pregovora o izmjenama Izbornog zakona zagovara interese HDZ-a, što je on kasnije negirao.

Palmer, bivši specijalni predstavnik za Zapadni Balkan i zamjenik pomoćnika državnog tajnika, često je naglašavao da je izborna reforma ključna, a jake institucije BiH važne za izlazak iz političke krize koja traje mjesecima.

Također je istakao da listopadski izbori ne smiju doći u pitanje te da strani medijatori nisu tu da troše ičije vrijeme.

Već se ranije spominjalo da će Palmer svoju karijeru nastaviti na Islandu.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 11:25