StoryEditor
politolog

Matić: Bošnjačka politika uništava BiH, Srbi čekaju povoljan momenat za "plišani razvod"

Piše desk  /  07.01.2024., 17:59h

Politolog Filip Matić ocijenio je da lažni narativi, mržnja prema Republici Srpskoj i slične propagandne metode služe političkom Sarajevu da populaciju Bošnjaka dovedu u zabludu i tako učvrste svoju političku poziciju zasnovanu na nacionalnim lažima, ali i da prikriju vlastiti nerad, što će uništiti BiH, a Srbima dati razlog za izlazak iz vještačke tvorevine.

Matić je istaknuo da se kulminacija toga dešava za 9. siječnja - Dan Republike Srpske, jer taj datum koji ponajviše prkosi sistemu laži.

- Da bi propaganda bila potpuna, oni ne mogu dozvoliti da je BiH nastala u Daytonu, a da je Republika Srpska od nje starija i da je konstituent te iste BiH - pojasnio je Matić, prenosi Srna.

On je naveo da je kampanja, prisutna u bošnjačkim medijima, ali i samoproklamiranim građanskim medijima, zapravo jedan od talasa propagande koja dolazi od političkih vrhova bošnjačkih stranaka.

- Zato redovno vidimo mnoštvo vijesti, publikacija, emisija u kojima se govori kako su Srbi došli odnekud u `njihovu Bosnu`, kako je Bosna samo njihova oduvijek, te kako maltene od Adama do danas su Bošnjaci ti koji naseljavaju ovu zemlju - rekao je Matić.

On je dodao da je u takvim narativima vidljiva zabluđena bošnjačka populacija, zadojena lažnim idejama.

- Čini mi se da je spremna po svaku cijenu napadati Republiku Srpsku i sve što je za nju vezano. Njihovi političari su hiperbolična verzija svega ovoga i neće oklijevati da iskoriste svaku šansu da naprave štetu Srpskoj i srpskom narodu - rekao je Matić.

On je zaključio da se takvim potezima uništava BiH i da će Srbi samo čekati povoljan momenat za plišani razvod i odlazak iz umjetne tvorevine zvane BiH.

Dnevnik.ba

02. svibanj 2024 10:28