StoryEditor
Kultura

Matias Zečević nizom aktivnosti u petak predstavlja roman u Rami

Piše desk  /  10.11.2021., 15:06h
Mladi posavski književnik i student Sveučilišta u Mostaru Matias Zečević u petak 12. studenoga će predstaviti svoj drugi roman „Ćudljive vode“ u općini Prozor-Rama. Nizom aktivnosti Ramkinje i Ramce upoznat će sa svojim novim djelom, ali i svojom rodnom Bosanskom Posavinom.

Zečević će najprije posjetiti Srednju školu u Prozoru, gdje će s maturantima razgovarati o vrijednosti pisane riječi.

Nakon susreta s maturantima, mladi književnik će se sastati s načelnikom Općine Prozor-Rama  Jozom Ivančevićem u zgradi općinske uprave, a odmah zatim slušatelji Radiopostaje Rama moći će čuti o čemu govori njegov novi roman. 

Samo predstavljanje romana održat će se u Domu kulture u Prozoru, s početkom u 19 sati. Knjigu će uz autora predstavljati novinarka Branka Dijaković, a za glazbenu pratnju pobrinut će se Lucija Šarčević. 

Roman „Ćudljive vode“ inspiriran je velikim poplavama koje su pogodile Bosansku Posavinu 2014. godine. Autor uz tu temu spominje i druge probleme, a ključni je iseljavanje stanovništva. 

Roman je do sada predstavljen u Odžaku, Mostaru i Širokom Brijegu, a najavljena su predstavljanja i u drugim gradovima širom BiH i inozemstva. 

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 01:05