Article_Top_970x250

Matej Vidović i Lana Zbašnik slalomski prvaci Hrvatske

Državni prvaci

Matej Vidović i Lana Zbašnik slalomski prvaci Hrvatske

ožu 20, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Luka Stanzl/Pixsell

Matej Vidović i Lana Zbašnik državni su prvaci u slalomu nakon današnjih utrka FIS Otvorenog prvenstva Hrvatske voženih na Sljemenu.

Vidović je vodio i nakon prve vožnje s vremenom 1:02.01 na dosta zahtjevnoj stazi, koju je postavio Ante Kostelić. Dominaciju je potvrdio i u drugoj vožnji, na stazi koju je postavio Mirko Kvastek. S vremenom 2:02.28 slavio je ispred Eliasa Kolege (+0.09), a treći je u utrci, ali i u poretku za domaće prvenstvo bio Filip Zubčić sa 75 stotinki zaostatka za Vidovićem.

Samuel Kolega utrku je završio na osmome mjestu, a od 19. do 23. mjesta poredali su se Lovro Široki, Tvrtko Ljutić, Tin Gregurić, Filip Bešlić i Ivan Šarjanović.

Zbašnik je do prvog naslova slalomske prvakinje Hrvatske došla drugim mjestom na utrci. Za pobjednicom Njemicom Martinom Ostler zaostala je dvije sekunde i 98 stotinki. Treće mjesto zauzela je Slovenka Pika Dvornik s tri sekunde i 20 stotinki zaostatka za pobjednicom. 

U poretku državnog prvenstva drugo mjesto zauzela je Maja Fučak, a treće Karla Krasnić. Posljednja hrvatska predstavnica Edita Merenić utrku je završila na sedmome mjestu, prenosi HRT.

Dnevnik.ba