StoryEditor

Matea Jelić izgubila medalju u posljednjoj sekundi

Piše D  /  18.05.2019., 09:05h

Mlada 21-godišnja članica Marjana je dvije sekunde do isteka borbe vodila 13-11, primila je udarac u glavu i izgubila. Ostaje tim veća žal ako se zna da je u borbi prije doslovce pomela olimpijsku doprvakinju Francuskinju Haby Niare (21-5), tamnoputu djevojku koja je prije šest godina bila svjetska prvakinja, a prije devet i europska. 

Nažalost, za Mateju je to bila druga neiskorištene prilika jer se i prije dvije godine u Južnoj Koreji borila za ulazak u polufinale, ali je i tada izgubila dobivenu borbu. Protiv poslije svjetske prvakinje Nur Tatar vodila je 4-0, no Turkinja je izjednačila i pobijedila na zlatni bod. 

Nažalost, nakon Tonija Kanaeta (74 kg) dan prije, još se jedan aktualni hrvatski europski prvak loše proveo na Svjetskom prvenstvu u Manchesteru. Loš dan dogodio se i Lovri Brečiću (63 kg) koji je u pojedinim fazama svoje druge borbe bio bezidejan i neprepoznatljiv pa je i on s ovim ugrozio svoje izglede za odlazak na Olimpijske igre.  

Nakon što se lako obračunao s Portorikancem Rodriguezom (29-9), Lovre je položio oružje protiv malo poznatog Kazahstanca Birimbaya (19-23). 

I dok se nije očekivalo da prvak Europe na svjetskoj pozornici neće proći ni među 16 najboljih, Luki Horvatu (80 kg) iz Osvita ne može se puno toga zamjeriti. Jest da ni on nije blistao, no upao je kao "last minute" zamjena za bolesnog Piera Marića (brončanog s posljednjeg EP-a) i pobijedio svog prvog protivnika Pakistanca Raba Nawaza i to tako da je već nakon dvije runde ostvario bodovnu prednost (28-7) dostojnu prekida borbe zbog dominacije.

U sljedećem kolu borio se protiv borca slične kvalitete Francuza Bouzida Souhilija i izgubio 6-13, no to je i razumljivo s obzirom da je Horvat na ovo natjecanje došao bez klasičnih priprema za veliko natjecanje. 

Ana Taslak, debitantica na svjetskim prvenstvima, nije ugledala drugo kolo. Izgubila je od znatno iskusnije Tajlanđanke Harsujin (10-18) i pri tome stekla dragocjeno iskustvo. Taslak ima 18 godina, a iza sebe europsko kadetsko i europsko juniorsko zlato te drugo mjesto na mlađeseniorskom prvenstvo Europe održanom lani, prenosi HRT.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:13