Article_Top_970x250

Masovna uhićenja na prosvjedima oporbe u Moksvi

traže slobodne izbore

Masovna uhićenja na prosvjedima oporbe u Moksvi

kol 03, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: AP

U Moskvi je privedeno više od 300 prosvjednika, među kojima su i vođe oporbe. Svjedoci kažu da policija rastjeruje prosvjednike iz središta Moskve, a prema nekim izvješćima, došlo je i do sukoba.

Pristaše oporbe izašle su na prosvjede u nekoliko ruskih gradova, zbog zabrane istaknutijim oporbenjacima da se kandidiraju za lokalne izbore u Moskvi.

Više stotina osoba okupilo se na više mjesta u središtu Moskve – na prosvjedima na kojima građani traže slobodne izbore. Policija je odmah nakon što su se prosvjednici okupili počela s uhićenjima.

U Moskvi je danas uhićena i poznata oporbenjakinja Ljubova Sobol.

Pokušaj održavanja prosvjednog skupa uslijedio je tjedan dana nakon što je policija uhitila skoro 1.400 prosvjednika. Usprkos ponovljenim upozorenjima da će policija poduzeti aktivne mjere protiv održavanja današnjih prosvjeda, aktivisti namjeravaju marširati oko četiri kilometra duž Kružnog bulevara koji okružuje središte Moskve i popularna je pješačka zona, prenosi AP.

Na prethodnom prosvjedu organiziranom na poziv ruske oporbe uhićeno je 1.400 prosvjednika, medju kojima i protivnik politike Kremlja Aleksej Navaljni.

Dnevnik.ba