Article_Top_970x250

Mašić: Demokratska fronta sama sebe isključila iz Bh. bloka

sastanak sdp-a i naše stranke

Mašić: Demokratska fronta sama sebe isključila iz Bh. bloka

tra 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Pozvat će druge političke stranke da im se pridruže, kao i predstavnike akademske zajednice i nevladinog sektora i sve one koji žele promjenu stanja u BiH

Danas je u prostorijama Naše stranke održan najavljeni sastanak Bh. bloka nakon kojeg su se novinarima obratili zastupnici SDP-a i Naše stranke u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić i Sabina Ćudić. 

Komentirali su potez DF-a i potpisivanje koalicijskog sporazuma sa SDA.

- Jednostranim istupanjem iz Bh. bloka i činom koji je učinila Demokratska fronta, potpisivanje koalicijskog sporazuma sa SDA, praktično su sami sebe isključili iz Bh. bloka. Bez obzira na jednostrano istupanje DF-a iz Bh. bloka, mi nastavljamo raditi, formaliziramo ovo sve i nastavljamo širiti ovu priču, koja se neće završiti samo na ova dva politička subjekta  - kazao je Mašić.

Dodao je da je uvjereni da će prvi rezultati zajedničkog rada Bh. bloka biti vidljivi na narednim lokalnim izborima. 

- Nitko od nas nikada neće biti opozicija interesima države BiH - kazao je Mašić. 

Najavio je da će pozvati druge političke stranke da im se pridruže, kao i predstavnike akademske zajednice i nevladinog sektora i sve one koji žele promjenu stanja u BiH.

Sabina Ćudić, potpredsjednica Naše stranke, kazala je da ono što rade predstavlja protutežu i suprotstavljanje etničkom modelu BiH i nude zajedničke vizije i mogućnosti BiH u kojoj će svi građani i građanke biti ravnopravni

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250