Article_Top_970x250

Mašić: Čović i HDZ predstavljaju pet posto građana, neka se spuste na zemlju

sdp-ov parlamentarac

Mašić: Čović i HDZ predstavljaju pet posto građana, neka se spuste na zemlju

tra 09, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

To što oni pretendiraju da predstavljaju čitav jedan narod, to im služi kao jedan dobar zaklon za sve ono što se iza toga radi, a svi svjedočimo tome što se radi.

Oni su danas još jednom svojim očitovanjem na prijedlog reduciranja Doma naroda pokazali i dokazali da ne žele riješiti to pitanje i da ne priznaju drugačije stavove i razmišljanja nego isključivo kako su oni zacrtali i kako oni smatraju da to treba biti učinjeno, kazao je zastupnik SDP-a u federalnom parlamentu Damir Mašić govoreći od HDZ-om odbacivanju prijedloga reduciranja Doma naroda.

Dodao je kako su iz HDZ-a još jednom potvrdili da zloporabljuju presudu Ustavnog suda BiH želeći da riješe određena pitanja koja se ne tiču zaštite hrvatskog naroda njegovog interesa nego zaštite HDZ-a, i pokušavaju na sve moguće načine da bukvalno ucrtaju i upišu da će HDZ biti u formiranju svake naredne vlasti što je apsolutno neprihvatljivo.

"Krajnje je vrijeme da se HDZ i gospodin Čović spuste na zemlju i da shvate da oni nisu ničiji zaštitnici nego politička stranka kao bilo koja druga i da imaju onoliko dionica koliko imaju podrške građana. U ovom trenutku njihov raspon podrške se kreće od pet do deset posto i u toj mjeri će biti njihov utjecaj, na isti način kao i svi drugi politički subjekti", rekao je Mašić za Vijesti.ba.

- To što oni pretendiraju da predstavljaju čitav jedan narod, to im služi kao jedan dobar zaklon za sve ono što se iza toga radi, a svi svjedočimo tome što se radi. Nacionalističkim poskočicama i doskočicama pokušavaju vratiti poljuljano povjerenje birača, ali ne treba podcjenjivati građane Bosne i Hercegovine, jer vide oni jako dobro što se dešava, zaključio je Mašić.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250