Article_Top_970x250

Masakr u noćnom klubu u Kaliforniji, najmanje 13 mrtvih

ubijen i policajac

Masakr u noćnom klubu u Kaliforniji, najmanje 13 mrtvih

stu 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot

Prema najnovijim informacijama u pucnjavi ima najmanje 13 mrtvih, uključujući i napadača

Američki mediji javljaju kako je došlo do pucnjave u Borderline Bar and Grillu, u gradu Thousand Oaksu u Kaliforniji. Policija je službeno potvrdila da je u pucnjavi ubijeno 12 osoba, među kojima je i policajac, te da je napadač također mrtav.

“Kad su policajci došli na mjesto zločina čuli su pucnjeve, u tom trenutku to je bila aktivna situacija”, rekao je medijima policijski glasnogovornik Eric Buschow.

“Policajci su ušli u prostore kluba i mogu vam reći da ima više ubijenih, više ranjenih, a među žrtvama je i zamjenik šerifa koji je među prvima stigao na mjesto događaja”, rekao je.

Policija je potvrdila da je napadač mrtav, te da još najmanje desetak osoba ranjeno.

Identificiran je ubijeni policajac – radi se o Ronu Helusu, policijskom veteranu s 29 godina radnog iskustva i ocu jednog djeteta, koji je iduće godine trebao u mirovinu. Ustrijeljen je nekoliko puta i proglašen je mrtvim u lokalnoj bolnici.

Policija očekuje da će broj mrtvih još rasti. U klubu je u trenutku napada bilo najmanje 200 ljudi. Policija je blokirala područje napada koje se nalazi 40-ak kilometara od Los Angelesa. Istraga u klubu je započela.

Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250