StoryEditor

MASAKR NA CVJETNICU Bombaški napad ispred crkve u Indoneziji, ozlijeđeno 14 osoba

Piše D  /  28.03.2021., 12:03h

Sumnja se da su napad izvršile dvije osobe.

Napad se dogodio u Makasaru, gradu na otoku Sulavezi, dok su se vjernici nalazili u crkvi, a iz policije je navedeno da je napadač bio jedina žrtva, prenio je Reuters.

Policija je navela da se sumnja da su napad izvršile dvije osobe, a lokalna policija je ranije rekla da je u pitanju bio jedan napadač, prenosi Srna

Svećenik Vilhemus Tulak je naveo za lokalne medije da je napadač pokušao ući u dvorište crkve motorom, ali da ga je u tome zaustavilo osiguranje.

Na snimcima sigurnosnih kamera se vidi eksplozija koja je na sredinu puta izbacila plamen, dim i krhotine.

Iz policije nije navedeno tko je odgovoran za napad, a nijedna teroristička organizacija nije preuzela odgovornost. Dodaju da je u tijeku istraga kojom bi trebalo da se utvrdi kojoj organizaciji pripadaju napadači.

Napadi na crkve u Indoneziji su se događali i ranije. Policija je za napad, u kojem je 2018. godine poginulo više od 30 osoba, krivila lokalnu ekstremističku grupu koja je inspirirana Islamskom državom.

Najsmrtonosniji napad islamskih ekstremista dogodio se na Baliju, poznatoj turističkoj destinaciji, kada su bombaši ubili 202 osobe, od kojih su većina bili turisti.

Indonezija je država s najvećim procentom muslimana na svijetu koja ima značajan postotak kršćana i pripadnika drugih vjeroispovijesti.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:37