StoryEditor
formiranje vlasti

Martinović: Intenzivirat ćemo razgovore o formiranju nove vlade u HNŽ-u

Piše fena  /  05.01.2023., 16:01h

Tomislav Martinović, zastupnik HDZ-a BiH u Skupštini Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), najavio je kako će u siječnju doći do intenziviranja međustranačkih razgovora o formiranju nove vlade u HNŽ-u.

- Mi ćemo već od sredine ovoga mjeseca puno intenzivnije krenuti u razgovore i tamo negdje početkom mjeseca te razgovore polako privoditi kraju, jer nema razloga da ostanemo u nekom raskoraku i da predugo čekamo na implementaciju izbornih rezultata - izjavio je Martinović uoči početka sjednice županijske skupštine.

Za HDZ BiH, koji je s 11 zastupnika najzastupljenija politička opcija u Skupštini HNŽ-a, jedini neprihvatljiv partner u procesu formiranja nove županijske vlade je Demokratska fronta, dodao je Martinović.

SDA je osvojila sedam mandata u Skupštini HNŽ-a, a po riječima zastupnika te stranke Džafera Alića u ovom trenutku još je rano govoriti o tome hoće li nova vlada u HNŽ-u biti produkt matematike ili programska vlada.

Alić je istaknuo kako se vladajuće većine uspostavljaju kada stranke koje su dobile povjerenje građana, približe svoje stavove, odnosno programe.

- Naravno, i matematika je neizbježna. U ovom razdoblju poslije Nove godine mislim da će se dogoditi neki iskoraci u pregovaranju i dogovaranju. Trebamo biti strpljivi i trebamo na neki način osigurati da se u miru dogovore programi i da se izvuče što kvalitetniji saziv sljedeće vlade u kantonu. Hoće li ona biti odraz matematike ili programa, vidjet ćemo - zaključio je Alić.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:35