StoryEditor
Predsjedatelj Doma naroda

Martinović: Formiranje vlasti u HNŽ-u ovisi i o izboru rukovodstva FBiH

Piše fena  /  27.02.2023., 16:22h

Predsjedatelj Doma naroda Parlamenta FBiH Tomislav Martinović izjavio je u ponedjeljak u Mostaru kako će Zastupnički dom Parlamenta FBiH na izvanrednoj sjednici u utorak, 28. veljače, završiti svoj dio posla kada je u pitanju izbor rukovodstva Federacije BiH.

- Mislim da su troje izabranih predsjednika, odnosno potpredsjednika to trebali učiniti između sebe, jer skoro plebiscitarna potpora koju su dobili i u Zastupničkom domu i u Domu naroda obvezivala ih je da riješe ovo pitanje, a sada smo došli u situaciju da to mora rješavati Zastupnički dom. Očekujem da će Zastupnički dom to sutra i završiti te da ćemo napokon imati izabrano i konfigurirano vodstvo Federacije BiH - kazao je Martinović uoči sjednice Skupštine HNŽ-a.

Što se tiče formiranja vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ), Martinović navodi kako je to povezano s pitanjem izbora predsjednika i potpredsjednika FBiH.

- Rok u kojem novoizabrano rukovodstvo treba imenovati Vladu FBiH je 30 dana, tako da to vrijeme u kojem će se cijela ova situacija rasplesti je pred nama. To nije dug period, a iza njega slijedi i ovaj dio vezan za imenovanje vlada u županijama. U HNŽ-u su na neki način iskristalizirane dvije projekcije, odnosno dvije grupacije koje mogu napraviti vlast, a koja će od njih biti zadnja vidjet ćemo - ustvrdio je Martinović.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:18