StoryEditor

Martin Schulz više nije prvi čovjek njemačkih socijaldemokrata

Piše D  /  13.02.2018., 11:02h

Martin Schulz podnio je ostavku na funkciju predsjednika Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD). Predsjedništvo stranke jednoglasno je za kandidatkinju za predsjednicu stranke predložilo aktualnu predsjednicu socijaldemokratskog zastupničkog kluba Andreu Nahles.

SPD-u je potrebna organizatorska, kadrovska i programska obnova. Sa svojim odricanjem od pozicije predsjednika stranke ali i s mojom odlukom da ne budem članom budućeg savezne vlade, želim pridonijeti tomu da se SPD sada počne baviti onim što stoji u koalicijskom ugovoru, zaključio je Schulz, prenosi HRT.

Nahles bi za predsjednicu stranke trebala biti izabrana na izvanrednom stranačkom kongresu 22. travnja. Do tada bi funkciju predsjednika stranke trebao obnašati član predsjedništva Olaf Scholz.

Martin Schulz je na položaj predsjednika SPD-a došao prije godinu dana i u prvim mjesecima je slovio kao netko tko će stranku izvući iz dugogodišnje krize.

Članstvo SPD-a mora do kraja mjeseca glasovanjem odlučiti o tome treba li stranka ući u novu koaliciju s demokršćanskom Unijom CDU/CSU.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 06:26