StoryEditor

Markotić: Potresom pogođena područja prioritet za cijepljenje

Piše D  /  11.01.2021., 10:01h

"Jako je važno da se ljudi cijepe na tom području", naglasila je Markotić u HTV-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" upozorivši na opasnost od većeg broja zaraženih s obzirom na to da je u Sisačko-moslavačkoj županiji bila uzlazna krivulja upravo uoči potresa.

Naglasila je i kako već dva tjedna postoji značajna tendencija pada broja oboljelih u Hrvatskoj no i dodala da blagdanske dane treba uzeti s rezervom s obzirom na broj testiranih.
Potres nam, kaže u tom kontekstu, ne ide u prilog, a blagdanski dani utjecat će na sve zemlje pa tako i na Hrvatsku.

"Skoro tjedan dana vidimo važnu i značajnu tendenciju pada broja hospitaliziranih i onih na respiratorima, što je dobro i za zdravstveni sustav koji je bio dosta prenapregnut zadnjih tjedana", ustvrdila je Markotić.

Govoreći o kalendaru cijepljenja ustvrdila je kako količina cjepiva potrebna za Sisačko-moslavačku županiju nije tako velika da bi značajno pomaknula planirane termine. Veliko je ohrabrenje, ističe, i to što će AstraZeneca vjerojatno uspjeti plasirati svoje cjepivo relativno brzo.

Navela je i kako se se zasad čini da nekakvih značajnijih akutnih nuspojava od cjepiva nema. "Dakle, onih koje će se pojaviti odmah iza cijepljenja, osim nekih alergija, nema. Bitno je pratiti da ne bi kasnije bilo nekih značajnijih nuspojava, ali čini se za sada da vjerojatno neće biti", zaključila je Markotić, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:31