StoryEditor

Mario Nenadić dostavio imena novih ministara Skupštini Kantona Sarajevo

Piše D  /  07.02.2020., 10:02h

Imena su dostavljena u skladu s Poslovnikom o radu Skupštine KS i nakon što su Stranka demokratske akcije (SDA), Savez za bolju budućnost (SBB) i Demokratska fronta (DF) utvrdili imena osoba koje će kandidirati na ministarska mjesta u Vladi KS.

Nenadić je za ministricu pravde i uprave predložio Mersu Kusturu (SDA), za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Faruka Kapidžića (SDA), za ministricu komunalne privrede i infrastrukture Nihadu Glamoč (SDA), za ministra prometa Adija Kalema (SDA), za ministra unutarnjih poslova Ismira Jusku (SBB), za ministra privrede Gorana Mačkića (DF), za ministra financija Jasmina Halebića (SDA), za ministra zdravstva Rusmira Mesihovića (DF), za ministra obrazovanja, znanosti i mladih Anisa Krivića (SBB), za ministra kulture i sporta Emira Hadžihafizbegovića (SDA), za ministricu rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Teu Mušić (SBB) i za ministra za boračka pitanja Senada Hasanspahića (SDA).

Skupština Kantona Sarajevo bi do kraja veljače ove godine trebala imenovati novi saziv Vlade KS. Aktualni ministri iz vlade Edina Forte ovog tjedna podnijeli su ostavke, ali će se zadržati na pozicijama sve do imenovanja novog saziva Vlade KS.

SDA, SBB i DF uz podršku Harisa Plehe imaju dovoljno ruku da izglasaju nove ministre s tim što je Pleho ranije poručio kako SDA, SBB i DF nemaju njegovu bezrezervnu podršku, odnosno da će u Skupštini KS glasati samo za one stvari koje su u javnom interesu, piše Klix.ba.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 04:08