StoryEditor

Mario Mikulić poručio Saši Magazinoviću: "Nećete opstruirati europski put BiH!"

Piše D  /  07.03.2021., 12:03h

Saša Magazinović, zastupnik u Parlamentu BiH, optužio je međunarodnu zajednicu kako radi u korist HDZ-a osvrčući se na temu izmjena Izbornog  zakona u BiH. Ovom izjavom Magazinović je potaknuo niz reakcija, a nije izostala ni reakcija kolege mu zastupnika u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Maria Mikulića, inače jednog od najistaknutijih HDZovih imena.

"Zanimljiva je uvijek reakcija oporbe kada se krene predano raditi na pozitivnim procesima u BiH po bilo kojem pitanju, a posebno kada je u pitanju angažiranosti na konačnom provođenju u praksu „Mostarskog sporazuma“ koji je rezultirao održavanjem izbora u Mostaru, a sada je vrijeme da se taj isti sporazum provede i po pitanju rješavanja Izbornog zakona BiH.

Važno je napomenuti kako su upravo visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko, američki i britanski veleposlanici u Bosni i Hercegovini Eric Nelson i Matthew Field te prvi čovjek Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler bili svjedoci “Mostarskog sporazuma” te svojevrsni jamci njegova provođenja.

Stoga posebno čudi ovakva oštra reakcija zastupnika Saše Magazinovića prema Johannu Sattleru i Izaslanstvu EU u Bosni i Hercegovini, imajući u vidu kako su ranije spomenute njihove ekselencije osvjedočeni prijatelji Bosne i Hercegovine tim više opozicija govori o vlastitom shvaćanju naše domovine i ulozi ključnih aktera ove države na njezinom europskom putu. Kada govorimo o izmjeni bilo kojeg zakona, a posebnog Izbornog zakona o kojem svi toliki puno govorimo, treba znati kako zakon ne mijenjaju niti Dragan Čović, Bakir Izetbegović, a niti Milorad Dodik.

Zakon se mijenja u Parlamentarnoj skupštini BiH, u kojoj kao zastupnik sjedi i Saša Magazinović, a prosječnom poznavatelju bh. političkih prigoda poznato je kako svaki zastupnik u Parlamentu može amandmanima djelovati na predloženi zakon pa me time više zabrinjavaju ovakvi medijski istupi i pogledi na dogovore oko konačnog i nužnog rješavanja pitanja Izbornog zakona BiH." poručio je Mikulić kolegi zastupniku.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 04:26