StoryEditor

Mario Hezonja u čast Dražena Petrovića uzeo njegov broj dresa u Portlandu

Piše D  /  03.07.2019., 10:07h

Mario Hezonja u srijedu je i službeno predstavljen kao novo pojačanje Portland Trail Blazersa, momčadi koja je igrala finale Zapadne konferencije protekle sezone, piše 24sata.hr.

- Mario je veliki talent koji ima visok plafon mogućnosti i vrlo svijetlu budućnost. Imat će priliku odmah doprinijeti momčadi - rekao je Neil Olshey, glavni čovjek košarkaških operacija u Blazersima.

Hezonja je stigao u klub koji je bio prvi NBA klub legendarnog Dražena Petrovića, a dobio je nevjerojatnu čast, igrat će u dresu s brojem 44, istim onim u kojemu je igrao i Dražen kada je stigao 1989. godine.

- Dražen je najveći europski igrač svih vremena. Njegov se put nastavlja upravo sada... Ovo je posebno iskustvo za mene i drago mi je što mogu nastaviti ono što je on započeo - rekao je Hezonja.

Mariju će to biti peta NBA sezona, nakon tri u Orlando Magicu i jedne u New York Knicksima. U dresu Knicksa je prošle sezone odradio 58 nastupa i imao 8,8 koševa i 4,1 skokova u prosjeku po utakmici.

U Portlandu je potpisao ugovor na 1+1 godinu uz minimalni ugovor, što znači da će po sezoni zarađivati malo više od pet milijuna dolara godišnje.

Hezonja je u NBA stigao 2015. godine, Orlando ga je tada izabrao kao petog na draftu. Osim njega, Portland je u srijedu potvrdio i iskusno krilo Anthonyja Tollivera koji je stigao kao slobodni igrač.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:29