Article_Top_970x250

Marinko Čavara na Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD-a

Predsjednik Federacije BiH

Marinko Čavara na Godišnjem sastanku Odbora guvernera EBRD-a

svibnja 08, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara nazočio je službenom otvaranju Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se održava u Sarajevu od 7. do 9. svibnja.

Godišnji sastanak Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj je značajan za Federaciju BiH i BiH, i zasigurno će privući sve one koji, na neki način, odlučuju o određenim projektima koji se tiču Bosne i Hercegovine.

Ovi skupovi su dobra prigoda da se ljudi upoznaju, približe jedni drugima, da bolje upoznaju situaciju u BiH, te da mi upoznamo kakvi su mehanizmi funkcioniranja europskih institucija i svih onih institucija koje su sklone da pomognu BiH, i ne samo da pomognu, već imaju i svoj financijski interes.

Iz tog razloga trebamo podupirati ovakve skupove, a isto tako, maksimalno ih iskoristiti, kako bi u budućnosti imali što bolje posljedice i efekte ovakvih skupova. Jasno je da Federaciji BiH i BiH treba jači investicijski zamah, jača ekonomija, kako bi prvenstveno omogućili što bolji život u BiH i kako bi omogućili da svi oni koji razmišljaju da odu bilo gdje iz BiH da ipak vide svoju budućnost i perspektivu u BiH.

Nadam se da ćemo što prije formirati Vijeće ministara BiH, a samim time, dati i novi pokazatelj, nove smjernice koje će nova vlast poduzeti za razvitak BiH.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije, prenosi Centralna.ba.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250