StoryEditor

Marina Pendeš uputila pismo sućuti Damiru Krstičeviću i obitelji poginulog vojnika

Piše D  /  24.07.2019., 03:07h

Duboko pogođena osjećajem tuge i žalosti uslijed stravičnog događaja koji se dogodio u Islamskoj Republici Afganistan tijekom kojega je smrtno stradao jedan pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, a dva su ranjena ovim putem Vama i obitelji poginulog pripadnika OS Republike Hrvatske upućujem iskrenu sućut.

Svjesni smo izazova i opasnosti s kojima se suočavaju pripadnici naših oružanih snaga u zajedničkoj misiji izgradnje mira i stabilnosti „Odlučna potpora“. Uz duboko suosjećanje sa stradalim i njihovim obiteljima kao i svim pripadnicima obrambenog sektora Republike Hrvatske ovim putem naglašavam spremnost Bosne i Hercegovine za punu potporu partnerskim zemljama iz NATO-a u svim, pa i ovim slučajevima. 

Bosna i Hercegovina kao država koja daje kredibilan i vidljiv doprinos u operacijama potpore miru pod okriljem NATO-a, Ujedinjenih naroda i Europske unije snažno je opredijeljena za izgradnju sigurnog okruženja diljem svijeta te s time u vezi posebno apostrofiram kako euroatlantski put i budućnost BiH kao moderne države u okviru NATO-a i Europske unije za nas nema alternativu. 

Poštovani kolega ministre,

Na koncu, uz želje za što brži oporavak dvojice ranjenih pripadnika OS RH, još jednom Vam upućujem iskrenu sućut povodom pogibije jednog Vašeg pripadnika, stoji u poruci Ministrice Marine Pendeš.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 07:46