StoryEditor

Marin Čilić uvjerljivo do polufinala turnira u Rimu

Piše D  /  18.05.2018., 04:05h

Bio je to treći dvoboj našeg Davis Cup reprezentativca protiv Carreno-Buste u kojem je Čilić došao do treće pobjede. Ova je bila i najuvjerljivija, jer Carreno-Busta nije imao baš nikakvih izgleda zaprijetiti našem tenisaču, prenosi HRT.

Čilić je izgubio svega sedam poena servirajući, jedan kad je pogodio prvi servis, a još šest na drugom. Španjolac se nijednom nije uspio izvući kad je bio suočen s break-loptom. Jedan oduzet servis u prvom setu i još dva u drugom donijeli su Marinu Čiliću prvo polufinale na zemljanoj podlozi na turnirima iz Masters 1000 serije. Do pobjede nad Carreno-Bustom naš je tenisač izgubio svih pet četvrtfinala na Mastersima sa zemljanom podlogom, uključujući i dva u Rimu.

U svom četvrtom polufinalu na turnirima Masters 1000 serije Čilić će igrati protiv pobjednika dvoboja između Belgijca Davida Goffina i Nijemca Alexandera Zvereva koji brani prošlogodišnji naslov.

U prvom dvoboju dana Rafael Nadal je izgubio prvi set protiv Fabija Fogninija, ali je na kraju slavio sa 4:6, 6:1, 6:2 te tako stigao do 11. pobjede u 14 dvoboja protiv 30-godišnjeg Talijana.

Nadal u polufinalu čeka pobjednika meča Novaka Đokovića i Keija Nishikorija.  

ATP Rim - četvrtfinale
Rafael Nadal (Špa/1) - Fabio Fognini (Ita) 4-6, 6-1, 6-2
MARIN ČILIĆ (HRV/4) - Pablo Carreno-Busta (Špa/10) 6-3, 6-3

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:05