StoryEditor
poznata glumica

Marijana Mikulić dirnula pratitelje emotivnom porukom i videom: ‘Rasplakala si me‘

Piše desk  /  04.02.2022., 22:08h
Djeca s autizmom vole sve što vole druga djeca. Prijateljstvo, igru, da podijele užinu s nekim. Igračku. Školsku klupu. Smijeh- govori glumica u videu uz koji je napisala i emotivnu poruku.

Hrvatska glumica Marijana Mikulić (40) prošle je godine na Instagramu otvoreno progovorila o poteškoćama u razvoju i govoru s kojima se bori njezin sin Jakov, a sada snimila video posvećen sinu i djeci s posebnim potrebama i dirnula pratitelje. -Djeca s autizmom vole sve što vole druga djeca. Prijateljstvo, igru, da podijele užinu s nekim. Igračku. Školsku klupu. Smijeh- govori glumica u videu uz koji je napisala i emotivnu poruku, prenosi Večernji list.

-Ovaj mali klip je snimljen za @dnevnikjedneautisticnemame i njenu malu kampanju. Za ženu koja se cijela posvetila podizanju svijesti o autizmu, životu s autizmom, i sa čime se sve sreću roditelji djece koja su u spektru. Autizam nije bolest! Nije zarazan. Djeca s posebnim potrebama imaju pravo na sretno djetinjstvo, kao i sva druga djeca- napisala je Marijana, a u komentarima su se javili brojni pratitelji. "Divno Mare. Svako dijete na svijetu ima posebnu potrebu, samo je treba prepoznati i njegovati ljubavlju. U tome si bez premca", "Rasplaka si me", "Divna majka, divna žena, majka i odlična glumica", "Bravo Mare i sve mame", "Divim vam se", "Oči ti govore sve", Divno ženo, respekt, samo su neki od komentara. Marijana je prošle godine  otkrila da Jakov ne govori, ne gleda u oči i ne odaziva se na svoje ime.

Dodala je u travnju i da bi joj sin trebao ići na terapiju, ali prema uputama tek za 6-9 mjeseci kada će imati tri godine. Zbog svega je rekla da će ga naručiti za privatne terapije, a nakon par mjeseci na Instagramu se pohvalila kako polako, ali sigurno napreduje. Sredinom siječnja objavila je da dječak napreduje još više i da je uspio izgovoriti rečenicu s tri riječi. -Sinoć smo dobili prvu rečenicu s tri riječi. Ne ide to samo od sebe - mi govorimo nešto i tražimo da ponovi. Najčešće je to kad nešto želi pa je motiviran ponoviti traženo. I svaki put kad ponovi i jednu riječ sreća je nemjerljiva, pogotovo ako tu riječ prije nije nikad ponovio. A sinoć je prvi put ponovio rečenicu od tri riječi "mama, daj još".

Jaki nas ne zove mama, tata; braću ne zove imenom, ali tu i tamo na traženje i pokazivanje slike ponovi njihovo ime. Tim više je moje srce ko kuća! U moru svega, ovo je nešto što želim da mi iskače svake godine kao uspomena! "Mama da još"- napisala je Marijana uz fotografiju sina.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:23