Article_Top_970x250

Marijan Knezović o Matiji Babiću:."Dragi kršćani, ne dajte da vas vrijeđaju kukavice..."

komentar

Marijan Knezović o Matiji Babiću:."Dragi kršćani, ne dajte da vas vrijeđaju kukavice..."

tra 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Objavu Marijana Knezovića prenosimo u cijelosti.

Kao katolika ne vrijeđaju me riječi Matije Babića, vlasnika Indexa, bez obzira na to što je Spasitelja Isusa Krista nazvao „židovskim zombijem,“ a Sveti Križ pogrdnim nazivom za muško spolovilo. Pokušaji uvreda dolaze od Zloga, a kao što znamo, ono što dolazi od Zloga, Krist trijumfalno pobjeđuje.

Upravo Krist, kojeg Matija pokušava ismijavati, naučio nas je na vlastitom primjeru, dok je opraštao razbojniku raspetom kraj sebe, kako u svakom postoji nešto dobro. Možda se i Matija na koncu ipak pokaje, kao i onaj drugi razbojnik.

Prvo, u duhu kršćanstva, smatram kako je važno prepoznati u čemu su to Matija i Index korisni hrvatskom društvu. Index često dobro ukazuje na ekonomske probleme Hrvatske i u tom djelu donosi korist hrvatskom društvu, u svakom slučaju veću od brojnih medija.

S druge strane, bezuspješni pokušaj sramoćenja katolika, u ovom slučaju posebice Hvarana koje Matija, za svaki pa i sudski slučaj, kukavički naziva „nekim otočanima“ pokazalo se na koncu kao uspješni pokušaj Matije u sramoćenju samog sebe.

Opisujući odvratnim riječima Sveti Križ i Isusa Krista, Matija se malo prevario i krivo adresirao svoj opis. Zapravo je jako precizno opisao sebe samoga. No, upravo Krist nas uči: oprostimo svima. Matiju možda oprost, ako ga ikad zatraži, podsjeti da takve stvari može pisati samo zato jer živi u slobodnoj kršćanskoj civilizaciji koju je utemeljio upravo Krist kojeg pokušava vrijeđati.

Ma kako bi Matiji ovo moglo nevjerojatno zazvučati, oprost je moguć čak i deklariranim pedofilima koji se i s Madagaskara hvale djelima vlastite izopačenosti, a zatim brže-bolje s Interneta uklanjaju tragove.

Od sličnih kukavica ne očekujmo da pokušaju na isti način sramotiti proroke Islama, a hvala Bogu da to ne čine. Samo, razlog za to nije njihova dobrota, već opet kukavičluk, jer znaju da pokušaji ruganja s nečijim svetinjama donose klikove, popularnost i novac, a sa svetinjama nekih drugih, gotovo pa siguran smještaj u apartmanu dva metra ispod zemlje.

Dragi kršćani, ne dajte da vas vrijeđaju kukavice.

Isus sve čini novim, možda će i Matiju.

Kao katolika ne vrijeđaju me riječi Matije Babića, vlasnika Indexa, bez obzira na to što je Spasitelja Isusa Krista...

Objavljuje Marijan KnezovićČetvrtak, 16. travnja 2020.

Dnevnik.ba