StoryEditor
Kultura

Marija Stojić u Tomislavgradu predstavila ‘Plavu tamu‘

Piše Fena  /  12.03.2022., 11:31h
U organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC) Tomislavgrad u petak je u galeriji KIC-a otvorena izložba „Plava tama”, akademske slikarice Marije Stojić.

„Likovna paleta Marije Stojić izvire iz prapočela svijeta gdje nas umjetnica već prvim svojim radovima podsjeća na misao velikog Kandinskoga, koji je rekao da je boja moć koja izravno utječe na dušu“, napisao je u katalogu izložbe Mile Stojić.

Sama autorica za sebe kaže da je intuitivni slikar koji se vodi emocijom, izbjegava pravila i voli eksperimentirati tako da se ne ograničava ni u tehnikama ni u motivima.

- Izložba je osvrt radova napravljenih u posljednje dvije do tri godine, uglavnom dominiraju motivi mediteranskih pejzaža a tu su naravno i hercegovački. Pored toga, u izložbenom prostoru nalazi se i po nekoliko primjera mrtve prirode, kao i portreta - kazala je Stojić.

Marija Stojić rođena je 1990. godine u Mostaru gdje je završila osnovnu i srednju školu nakon čega upisuje Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu, na kojoj magistrira slikarstvo 2014. godine u klasi prof. B. Bartulovića.

Sudionica je većeg broja likovnih kolonija i skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu te je članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske udruge likovnih umjetnika.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:00