Article_Top_970x250

Marija Selak Raspudić: "Jandroković se prepao, otvoreno ga pozivam da se stavi na zadnje mjesto na listi"

nezavisna kandidatkinja na listi Mosta

Marija Selak Raspudić: "Jandroković se prepao, otvoreno ga pozivam da se stavi na zadnje mjesto na listi"

svibnja 27, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: N1

Marija Selak Raspudić, koja na izbore ide kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta, u N1 Studiju uživo rekla je da se odlučila angažirati jer je riječ o specifičnom trenutku u Hrvatskoj zato što je demokratski poredak ugrožen, a kulminiralo je odlukom o izborima usred pandemije.

Pozvala je sve građane da se i oni angažiraju jer procesi koji su nam, kako tvrdi, nametnuti vode zatupljivanju naroda. O polemici između svog supruga Nine Raspudića i Gordana Jandrokovića rekla je da je očekivana.

"Jandroković se prepao, otvoreno ga pozivam da se stavi na zadnje mjesto na listi"

"Jer se Jandroković prepao, njegova najveća noćna mora je da mu se Nino Raspudić pokaže u Saboru, a Plenković se nije usudio niti izreći mu ime. Oni su neusporedivi. Jandroković se ne usudi testirati na volju naroda, otvoreno ga pozivam da se sam stavi na zadnje mjesto na listi i da vidimo preferencijalne glasove“, rekla je i naglasila da je Raspudić bio davna simpatija HDZ-a te da je dugo odbijao njihove ponude. Dodala je i da mu je na Škorinoj listi mjesto bilo zagarantirano, ali je svejedno izabrao Most, u koji ulazi bez utega i agende.

Nakon što je njen suprug prozvao medije koji su objavili njenu sliku u 8. mjesecu trudnoće jer je na njoj debela, ona je kazala da reakciju žena koje su na to počele objavljivati svoje slike u trudnoći uz poruku da su lijepe ne smatra emancipacijskom i da je riječ o ušminkanim slikama koje ne smatra vjerodostojnima. 

U politici se, kaže, planira baviti problemima korupcije, pravosuđa i demografije, ali i nečim što smatra zanemarenim.

"To je virtualizacija naše stvarnosti, pa i u kontekstu Europske unije, praćenje zbog navodnog suzbijanja pandemije, zatim obrazovanje koje prelazi u sferu virtualne stvarnosti pa se već govori da sveučilište neće biti onakvo na kakvo smo navikli, nego neka nova stvarnost gdje će svatko studirati iz svog malog sobička", poručila je na N1 televiziji.

Smatra da se i iz oporbe može puno toga promijeniti, želi vratiti dostojanstvo saboru jer se tamo odgaja građanski duh ovog naroda pa je opet iskoristila priliku da prozove premijera i predsjednika posljednjeg saziva sabora.

"Premijer misli da je sabor mjesto za muškarčine"

"Premijer misli da je to mjesto za muškarčine, gdje se naguravate, pa čak i potučete da dokažete da ste pravi muškarac. S Jandrokovićem su degradirane sve funkcije i institucije. Svi slobodno misleći se trebaju uključiti u politiku“, pozvala je.

Nije decidirano odgovorila na pitanje o postizbornim koalicijama.

"Vidjet ćemo tko će s kime koalirati, pozicija Mosta je poštena, legitimitet dolazi od naroda, sve velike koalicijske kobasice nisu od naroda. Sadašnju politiku neću podržati jer se inače ne bih kandidirala", poručila je i kritizirala izborni zakon koji, kako je ustvrdila, zadržava postojeću oligarhiju i odgovara isključivo stranačkim šefovima koji na liste stavljaju poslušnike.

Komentirala je i to što je nazivaju konzervativnom desničarkom. 

"Konzervativna desničarka, voljela bih da mi to objasne. Pravo je javnosti da mi dijeli etikete, sebe doživljavam kao centar", rekla je gostujući u programu N1. 

Dnevnik.ba